Beeld en Verhaal Oriëntatiedag

Beeld en verhaal: gericht op zintuiglijke ervaringen, belevenissen als basis voor het creëren van beelden (schrijven, schilderen, in de toekomst muziek,…) Remy Onder leiding van Henri ga je schilderen geheel vanuit je gevoel. Je werkt met acrylverf op doek maar je bent niet beperkt tot het gebruik van alleen maar verf. Je zult versteld staan hoe een kunstwerk tot stand komt terwijl je begon zonder een enkel idee van wat het worden zou. Zit je vast in patronen en werkwijzen Henri zal zich inspannen om die in zijn geheel los te laten.

Sander Bakx (Bakkes)

De wereld kent drie soorten mensen: de schrijver, de lezer en het boek. Het boek is de persoon die op verjaardagen altijd dezelfde verhalen vertelt. Deze persoon maakt niet heel veel vernieuwends mee maar de verhalen die hij vertelt zijn zo vaak geoefend dat ze de eerste keer dat je ze hoort spectaculair en onvergetelijk zijn. De tweede keer vind je misschien nog extra waarden, maar daarna worden ze al snel oud en irritant. De lezer is de persoon die veel verhalen kent. Hij is altijd op zoek naar nieuwe bijzonderheden, geïnteresseerd en stelt veel vragen. De lezer kan altijd weer een nieuw verhaal vertellen en praat overal over mee in citaten. De schrijver kan net als de lezer overal over meepraten en heeft veel verschillende verhalen. Het verschil is dat de schrijver ze zelf bedenkt, wellicht soms overtrokken, maar altijd verrassend en origineel. De schrijver beroept zich niet altijd op feiten in een gesprek maar goed of slecht, zijn verhalen onthoud je wel. Een samenvatting van hoe ik de mensen om mij heen ervaar. Zelf ben ik een schrijver van mijn eigen leven en van andere gedichten en verhalen. Naast het schrijverschap hobby ik als docent.

Klaas Kaas

Onze secretaris en mascotte. De beste kaas in het land. 'Kaas, het meest veelzijdige stukje Klaas, kaas!' Op Klaas kun je altijd vertrouwen 'wat er ook meurt.' Klaas: 'Je snijdt het, je schaaft het!'

Als duo: Bakkes & Kakmann!

Wij hebben drie projecten waar we momenteel samen aan werken, op Tumblr kun je daar een aantal voorbeeldwerken van vinden, zie: http://bakkesenkakmann.tumblr.com/. Het eerste kun je vinden onder #Neumann Strips Bakx. Dit project bestaat uit het maken van korte strips. Met dit project is onze samenwerking begonnen. Samen een biertje drinken en de rest wijst zichzelf. Het tweede project kun je vinden onder #Beeld en Verhaal. We zoeken een plek op, bijvoorbeeld een picknicktafel in het bos, en nestelen ons daar een paar uur. Op basis van wat we zien, horen, ruiken, proeven of tasten op die locatie creëert Remy een Beeld en schept Sander een Verhaal. Het resultaat van die twee werken zetten we op Tumblr onder elkaar. Het derde project komt direct voort uit het tweede. We zijn samen met Het Vierblad begonnen om een workshop op te zetten waarin we mensen leren hun zintuigen te isoleren om ze vervolgens te verbeelden dan wel te verwoorden. Klik                     voor meer informatie over de workshop.

Ontdek je creativiteit bij Het Vierblad

Home Ons aanbod Creativiteit Coaching Maatwerk Wat is Het Vierblad? Wie zijn de cursusleiders? Contact
© Peter Bakx
hier Nu inschrijven